Шлапак зізнався, що в бюджеті є не тільки видима, а й невидима «дірка»

Читать на русском

Міністр фінансів Олександр Шлапак, який раніше пообіцяв скоротити дефіцит держбюджету, повідомив, що окрім 70 млрд. грн. заявленого дефіциту бюджет також має майже 50 млрд. грн. прихованого дефіциту.

Про це він сказав 10 березня під час брифінгу, передає прес-служба Мінфіну.

«Рішучі дії нам дуже потрібні сьогодні, аби відновити фінансово-економічну рівновагу та не допустити значних економічних втрат», - зазначив міністр.

Зі слів урядовця, головні завдання, які стоять перед економічним блоком Кабміну – це втримання фінансової ситуації «на безпечному рівні» і викорінення корупції.

«Подолання корупції – головна вимога суспільства та часу… Ми відновлюємо роботу колегій, громадських рад та роботу прямих телефонних ліній. Наша мета разом з громадянами подолати хабарництво», - додав він.

Шлапак повідомив, що протягом двох-трьох тижнів до Верховної Ради будуть подані зміни до держбюджету на 2014 рік, а відповідне рішення КМУ, можливо, розглядатиметься вже наступного тижня.

Міністр фінансів також констатував, що всі захищені статті держбюджету наразі виконуються вчасно.

Нагадаємо, 27 лютого Шлапак пообіцяв оперативно переглянути бюджет до кінця першого кварталу поточного року.

Міністр економіки Павло Шеремета в свою чергу заявив, що при секвестрі бюджетних витрат ні в якому разі не будуть економити на соціальних статтях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: