Турчинов призначив нових губернаторів, серед них – Коломойський і Тарута

Читать на русском

Виконуючий обов’язки Президента Олександр Турчинов провів ротацію голів обласних державних адміністрацій, підписавши низку указів про звільнення і призначення губернаторів.

Найбільш резонансними стали призначення олігархів Ігоря Коломойського та Сергія Тарути, відповідно, головами Дніпропетровської та Донецької обласних державних адміністрацій. Раніше повідомлялося, що Коломойський і Тарута можуть отримати посади губернаторів, щоб застосовувати весь свій вплив для припинення сепаратистських тенденцій в регіонах.

Головою Луганської ОДА призначено колишнього голову Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських, Харківську ОДА очолив депутат облради Ігор Балута.

Сумською ОДА буде керувати нардеп Володимир Шульга, Херсонську облдержадміністрацію взяв під своє керівництво інший народний депутат Юрій Одарченко, Миколаївську ОДА очолив Микола Романчук, кандидат технічних наук та володар звання Героя України.

Кіровоградською ОДА керуватиме Олександр Петік, Вінницькою – Анатолій Олійник, Полтавською – Віктор Богайчук.

Київську облдержадміністрацію очолив Володимир Шандра, Житомирську – Сидор Кізін.

Західні області Україні віддали в управління Олега Сиротюка (Тернопільська область), Сергія Рибачка (Рівненська область), Ірини Сех (Львівська область), Андрія Троценка (Івано-Франківська область), Валерія Лунченка (Закарпатська область) та Григорія Пустовіта (Волинська область).  

Як повідомлялося раніше, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який виконав на цій посаді приблизно п'яту частину своїх обіцянок, написав заяву про звільнення.

Губернатор Донецької області Андрій Шишацький до свого звільнення висловив думку, що Партія регіонів має відійти від вождистського типу управління всередині партійної структури.

Нагадаємо, що в низці регіонів на Сході і Півдні України підігріваються сепаратистські настрої, владу намагаються перебрати самопроголошені керівники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: