Їздити по санаторіям і паркуватися депутати будуть за власні гроші

Читать на русском

Депутати Верховної Ради прийняли Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо скасування пільг), яким нардепів було позбавлено низки пільг.

За прийняття закону проголосував 301 парламентар.

Як повідомляє інформаційне управління апарату ВРУ, законом скасовано такі пільги, як: виплата матдопомоги на період працевлаштування,  на оздоровлення, виплата 12-ти місячних окладів при виході на пенсію, безкоштовне забезпечення путівками для санаторно-курортного лікування та інші.

Крім того, депутатів позбавлено пільг на першочергове поселення в готель, на безкоштовне паркування автомобіля, безкоштовний провіз ручного багажу, безкоштовне користування залами офіційних делегацій та ін.

Нагадаємо, відмовитися від низки пільг, передбачених Законом «Про статус народного депутата України», депутати обіцяли протягом багатьох років – так, в грудні 2011 року це обіцяв зробити голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

З гаслом скасувати пільги для депутатів та інших чиновників в Верховну Раду йшли багато депутатів раніше опозиційних фракцій «Батьківщина» та УДАР.

6 січня 2014 року народний депутат Лев Миримський заявив, що підтримає законопроект опозиції про скасування пільг, але він був відсутній при голосуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: