Тижневий дайджест станом на 22 жовтня 2012 року

Читать на русском

За минулий тиждень система "Слово і діло" поповнилася 201-ю новою обіцянкою представників центральних та регіональних органів влади. Серед найголовніших постатей - Прем'єр-міністр Микола Азаров, голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб та голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко.

Прем'єр Микола Азаров на засіданні Уряду зазначив, що 2013 рік стане продуктивним у сфері реалізації інфраструктурних проектів. Зокрема, буде побудовано об’їзну дорогу навколо Дніпропетровська, автооб’їзд Севастополя, трасу першої категорії Луганськ-Донецьк, Подільський  мостовий перехід через річку Дніпро у м. Києві, Бескидський тунель у Львівській області та інші. Також, за словами Миколи Азарова, у наступному році буде завершено модернізацію служби швидкої допомоги, в результаті чого максимальний час її прибуття у місті становитиме 10 хвилин, у селі - 20 хвилин.

Сергій Тулуб приділив увагу культурним питанням Черкащини. На порядку денному - проведення капітального ремонту приміщень Черкаського обласного художнього музею, обласної філармонії та Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. Також планується створити у м. Канів Шевченківський культурний центр, Співоче поле біля підніжжя Тарасової гори, відкрити Галерею народного мистецтва у м. Черкаси та встановити пам'ятник Т.Г. Шевченку в с. Ольшана Городищенського району.

У полі зору губернатора Полтавської області Олександра Удовіченка знаходилися питання реформування галузі медицини. Так, вже поточного місяця буде відкрито обласний перинатальний центр на базі Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського. Серед завдань на найближчу перспективу - надання пересувних медичних амбулаторій усім сільським районам області, забезпечення людей з обмеженими фізичними можливостями необхідними технічними засобами реабілітації, реконструкція приміщень міських пологових будинків Полтави та Кременчука для створення на їх базі міських перинатальних центрів вторинного рівня.

Протягом аналізованого періоду часу 17 обіцянок отримали статус "Виконано" та 22 - "Не виконано".

Рівно рік назад голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб пообіцяв, що найближчим часом у с. Жаботин з'явиться газ, і дотримав свого слова: 20 жовтня тут відбулося урочисте відкриття газопроводу. А от кандидат в народні депутати від партії "УДАР" Валентин Наливайченко станом на 17 жовтня так і не оприлюднив прізвища чиновників та керівників, діяльність яких викликає найбільше нарікань у громадян, не дивлячись на те, що мав це зробити ще на початку місяця.

Станом на 22.10.2012 року в системі "Слово і діло" налічується 701 персона та 7409 обіцянок, з них 4120 у процесі, 1710 виконаних та 1579 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: