Чутки про звільнення залізничників справдились

Читать на русском

Минулого року "Укрзалізниця" повідомила про намір оптимізувати експлуатаційні витрати з метою збільшення дохідної складової. Як зазначали у відомстві, значна частина коштів припадала на велику кількість малозаповнених поїздів, що призводило до постійних збитків. Тому було прийнято рішення відмінити курсування за певними маршрутами, а працівникам надати можливість безкоштовно пройти курси перекваліфікації. Тоді ж Генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак заявив, що чутки з приводу можливих масових звільнень залізничників, які можуть статися через оптимізацію в пасажирському секторі, не відповідають дійсності і наголосив, що жодну людину скорочено не буде.

Насправді ж, як нещодавно поінформувала "Укрзалізниця", з 1 листопада 2011 року до 1 вересня 2012 року у зв’язку з реорганізацією (чи ліквідацією) структурних підрозділів та скороченням штату було звільнено 191 працівника із наданням можливості отримання альтернативної роботи.

Хай там як, а Володимир Козак свого слова не дотримав, адже, говорячи про гостру необхідність у кадрах, відправив у вільне плавання майже дві сотні людей. Не важко здогадатися, що так звана інша робота, яку пропонували залізничникам, навряд чи відповідала їх колишнім посадам як за розміром окладу, так і за умовами праці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: