У Родниківській "школі майбутнього" розпочався навчальний процес

Читать на русском

Більше двадцяти років жителі села Родниківка Уманського району очікували на добудову загальноосвітньої школи. Через брак фінансування не одне покоління дітей змушено було отримувати знання у приміщенні початку двадцятого століття, а вчителі не мали змоги застосовувати сучасний підхід у навчально-виховному процесі.  

На початку 2011 року голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб вирішив довести справу до кінця і подарувати школярам Уманщини довгоочікувану нову школу. Зазначивши, що для завершення будівництва область готова виділити близько 10 мільйонів гривень, губернатор запевнив, що вже 1 вересня загальноосвітній заклад  відкриє свої двері. Однак, не дивлячись на фінансування у 17 мільйонів гривень, будівництво відновилося лише на початку грудня 2011 року. Пізніше Сергій Тулуб наголосив, що діти зможуть навчатися у новій школі з 1 вересня 2012 року, однак урочисте відкриття відбулося лише 11 жовтня. Виступаючи на святковій лінійці, голова Черкаської ОДА повідомив, що у 2013 році тут планується відкрити плавальний басейн.

Безперечно, треба віддати належне Сергієві Тулубу, адже саме завдяки йому школярі отримали шанс навчатися за європейськими стандартами, та все ж не слід забувати, що навіть із збільшенням обсягів фінансування роботи затягли на кілька років. Сподіваємося, що з відкриттям басейну таких затримок не буде, інакше існує ризик знов повернутися до вирішення важливого питання через багато років...

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: