Незабаром в усіх містах України з'являться басейни та ковзанки

Читать на русском

Сьогодні в нашій державі існує досить багато проблем у сфері розвитку спорту. Центральні та місцеві органи влади, які мають відповідати за відновлення та будівництво необхідних об'єктів інфраструктури, залишають їх вирішення на потім, а тим часом підростаюче покоління втрачає можливість комплексного оздоровлення та ефективного використання вільного часу.

У червні 2010 року, перебуваючи на посаді Міністра у справах сім'ї, молоді та спорту, Равіль Сафіуллін заявив, що, починаючи з 2011 року, в Україні щорічно будуватимуть по 15 критих льодових ковзанок та п'ятдесятиметрових басейнів.

За інформацією Держмолодьспорту та Укрєвроінфрапроекту, у минулому році в Україні було збудовано лише 8 басейнів та 3 льодові ковзанки, а цього року будується тільки 5 льодових арен у Білій Церкві, Дружківці, Кривому Розі, Луганську та Севастополі.

До речі, нещодавно Прем’єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що з наступного року Уряд розпочне реалізацію масштабної програми щодо розвитку спортивної інфраструктури в Україні за принципом «3 на 27», яка передбачає, що у найближчі кілька років в кожному з регіонів повинно бути збудовано або модернізовано три спортивні об’єкти: стадіон, басейн та універсальний спортивний комплекс. З аналогічною заявою виступив і Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

Сподіваємось, що друга спроба Уряду увінчається успіхом та продемонструє нам бажання влади не лише похизуватися уявними здобутками, а й дійсно опікуватися здоров'ям нації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: