Чи дочекаються військовослужбовці обіцяного житла?

Читать на русском

Проблема забезпечення військовослужбовців житлом роками не знаходить вирішення та до цього дня залишається однією з найболючіших в ряді інших соціальних питань.  На квартирній черзі сьогодні, як і десять років тому, перебуває більше 45 тисяч чоловік, однак, нарікаючи на економічну кризу, владі й досі не вдається пришвидшити цей процес .

На початку поточного року новопризначений Міністр оборони України Дмитро Саламатін підкреслив, що одним з основних завдань є вирішення житлової проблеми військовослужбовців, а згодом це підтвердив і Віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Слід нагадати, що подібні заяви лунали з вуст політиків й раніше. У своїй передвиборчій Програмі 2004 року "10 кроків назустріч людям" кандидат на пост Президента України Віктор Ющенко також обіцяв забезпечити військовослужбовців житлом, а у 2007 році кандидат в народні депутати від Партії регіонів Валерій Коновалюк запевнив, що до 2011 року для них буде виділено 48 тисяч квартир. Та дива не сталося і на кінець 2010 р. у черзі на отримання житла перебувало 45,2 тис. військовослужбовців, у тому числі 30,3 тис. – для забезпечення постійним житлом та 14,9 тис. – службовим.

Враховуючи вищезазначене, сподіватися на покращення в найближчому майбутньому, скоріш за все, не варто, адже недосконалість законодавчої бази, мізерність фінансування та неконкурентоспроможність  будівельників Міноборони навряд чи дозволять реалізувати масштабні плани у повному обсязі. Відкладаючи на потім вирішення соціальних проблем військових, Уряд повинен усвідомити, що рівень обороноздатності держави залежить не лише від патріотизму вітчизняних Збройних Сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: