Чи дочекаються військовослужбовці обіцяного житла?

Читать на русском

Проблема забезпечення військовослужбовців житлом роками не знаходить вирішення та до цього дня залишається однією з найболючіших в ряді інших соціальних питань.  На квартирній черзі сьогодні, як і десять років тому, перебуває більше 45 тисяч чоловік, однак, нарікаючи на економічну кризу, владі й досі не вдається пришвидшити цей процес .

На початку поточного року новопризначений Міністр оборони України Дмитро Саламатін підкреслив, що одним з основних завдань є вирішення житлової проблеми військовослужбовців, а згодом це підтвердив і Віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Слід нагадати, що подібні заяви лунали з вуст політиків й раніше. У своїй передвиборчій Програмі 2004 року "10 кроків назустріч людям" кандидат на пост Президента України Віктор Ющенко також обіцяв забезпечити військовослужбовців житлом, а у 2007 році кандидат в народні депутати від Партії регіонів Валерій Коновалюк запевнив, що до 2011 року для них буде виділено 48 тисяч квартир. Та дива не сталося і на кінець 2010 р. у черзі на отримання житла перебувало 45,2 тис. військовослужбовців, у тому числі 30,3 тис. – для забезпечення постійним житлом та 14,9 тис. – службовим.

Враховуючи вищезазначене, сподіватися на покращення в найближчому майбутньому, скоріш за все, не варто, адже недосконалість законодавчої бази, мізерність фінансування та неконкурентоспроможність  будівельників Міноборони навряд чи дозволять реалізувати масштабні плани у повному обсязі. Відкладаючи на потім вирішення соціальних проблем військових, Уряд повинен усвідомити, що рівень обороноздатності держави залежить не лише від патріотизму вітчизняних Збройних Сил.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: