В ЄП кажуть, що нарешті готові перейти від резолюцій до санкцій

Читать на русском

Після того, як 6 лютого в резолюції Європарламенту заявлялось про можливість застосування санкцій до керівництва України з боку європейських інституцій в разі поновлення силового протистояння, голова Комітету у закордонних справах ЄП Елмар Брок заявив про готовність до застосування таких санкцій.

«Ми не закликаємо вводити санкції проти України, ми закликаємо ввести санкції проти представників влади, винних у насильстві у Києві. Це має бути заборона на в'їзд та замороження банківських рахунків», - зазначив на прес-конференції у Брюсселі Брок, якого цитує прес-служба партії «Батьківщина».

Готовність до введення санкцій підтвердив і інший член цього комітету Хосе Ігнасіо Салафранка.

«Час резолюцій і прес-релізів минув. Ми повинні негайно ввести санкції проти представників режиму Януковича», - повідомив він.

Нагадаємо, перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов висловив думку, що резолюція Європарламенту від 6 лютого спрямована на утруднення переговорів між владою та опозицією.

В оприлюдненій в січні резолюції Сенату США також допускалось введення санкцій проти окремих представників української влади в разі чергового застосування сили до мирних демонстрантів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: