Вінничина – лідер за відповідальністю регіональної еліти

Читать на русском

Як свідчить статистика порталу «Слово і діло», регіональна еліта Вінницької області продемонструвала найвищий рівень відповідальності серед всіх областей України - 39%.

Також дуже високі показники відповідальності мають регіональні еліти Тернопільської та Хмельницької областей, які станом на 17 лютого 2013 року з результатами 35% та 33% посіли у цьому рейтингу, відповідно, друге та третє місце. 

При цьому найнижчий рівень відповідальності у системі «Слово і діло» продемонструвала влада Житомирської (10%), Чернігівської (12%) та Херсонської (13%)  областей.

Варто зазначити, що дані щодо рівня відповідальності регіональних еліт можуть суттєво відрізнятися в конкретних областях одних і тих самих географічних частин України. Приміром, в Західному регіоні відповідальність еліт Закарпатської і Рівненської областей становить 15%, тоді як показник вже згаданої Тернопільської області – 35%.

В той же час, однакові показники відповідальності регіональних еліт спостерігаються, наприклад, в Львівській та Донецькій областях (по 24%).

«Високий рівень відповідальності регіональних еліт Вінницької, Тернопільської, Хмельницької областей обумовлений, серед іншого, і активною позицією мерів тамтешніх обласних центрів, які, крім того, що багато обіцяють, активно звітують про виконану роботу. Завдяки цьому ми маємо більш повну картину для аналізу», - прокоментував статистику головний редактор проекту «Слово і діло» Влад Решетняк.

Серед останніх виконаних обіцянок мера Вінниці Володимира Гройсмана, який представляє в цьому рейтингу регіональну еліту області-лідера: капітальний ремонт в 2013 році низки вулиць, заміна трубопроводів по вул. Карла Маркса, продовження робіт зі створення трамвайного кільця на вул. Келецькій.

Останніми виконаними обіцянками губернатора Вінницької області Івана Мовчана були створення понад 1700 додаткових місць в дитсадках і відкриття понад 30 навчально-виховних комплексів, будівництво внутрішніх туалетів у всіх школах, відновлення роботи 9 цукрових заводів.

У свою чергу голова Вінницької облради Сергій Татусяк виконав свою обіцянку відносно прийняття«Стратегії регіонального розвитку області на період до 2020 року».

Під поняттям регіональних еліт розуміються представники місцевої та виконавчої влади, регіональних відділень державних органів, які працюють в конкретному регіоні.

Рейтинг відповідальності регіональних еліт розрахований як співвідношення виконаних обіцянок всіх представників однієї з еліт до загальної кількості даним ними обіцянок. 

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: