Гриценко назвав 5 завдань нового уряду

Читать на русском

Опозиція мусить виконати п’ять ключових вимог, незважаючи на те, чи ввійде вона в новий уряд.

Про це заявив Анатолій Гриценко, виклавши План дій для опозиції та Майдану, повідомляє офіційний сайт Анатолія Гриценка.

За словами Гриценка, новий уряд зобов’язаний припинити застосовувати силу до учасників протестних акцій. Так, мають бути звільнені всі затримані – як у СІЗО, так і під домашнім арештом і закриті всі кримінальні та адміністративні провадження щодо активістів.

«Друга вимога – негайне, в термін не більше тижня з моменту утворення, підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Це ключова вимога Євромайдану з 21 листопада 2013р. як запорука ефективних реформ і запровадження в Україні гідних стандартів життя і захисту прав людини», - заявив Гриценко.

Третій крок – дострокові президентські вибори та повне перезавантаження влади, повідомив він.

«Четверта вимога - ліквідація незаконно утвореного спеціального військового формування «Беркут», дії якого по розгону Майдану спричинили масові побиття, каліцтва і вбивства громадян; законодавче обмеження силових дій проти мирних громадян з боку інших спецпідрозділів МВС і СБУ», - вважає політик.

Остання вимога, як повідомив Гриценко, зобов’язання нового уряду покарати винних у вбивствах, катуваннях, викраденнях, насильстві.

За словами Гриценка, ці 5 вимог до нового уряду сформульовані за участю активістів «Правого сектора», Самооборони Майдану, Автомайдану, воїнів-афганців, «Демальянсу», «Громадянської позиції», «Третьої Української Республіки», Громадського сектору Майдану, Громадської ради Майдану, Духовної ради Майдану, громадських діячів, політиків і журналістів.

Нагадаємо, що Гриценко обіцяв підтримати Яценюка, якщо той стане єдиним кандидатом в Президенти від опозиції.

Також він пообіцяв провести децентралізацію державної влади після перемоги опозиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: