Тижневий дайджест станом на 01 жовтня 2012 року

Читать на русском

За минулий тиждень система "Слово і діло" поповнилася 213-ма новими обіцянками представників центральних та регіональних органів влади. Серед найголовніших постатей - голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко та голова Ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Розбудовувати житловий масив «Осокорки-Північні» поставив за мету очільник КМДА Олександр Попов. Окрім зведення тут доступного житла для 50 тисяч осіб, планується відкрити надсучасну школу на 990 місць на вулиці Бориса Гмирі. Також велику увагу буде приділено реконструкції парку вздовж Дніпровської набережної та парку на берегах озера Тельбін, аби до Дня Києва наступного року жителі та гості міста отримали оновлені зони відпочинку.

Представник Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Анатолій Гриценко наголосив, що опозиція, прийшовши до влади, візьметься за врегулювання проблемних питань, зокрема, буде продовжено мораторій на продаж земель, відновлено пільги афганцям, чорнобильцям, інвалідам та дітям війни, конфісковано Межигір'я. Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони також додав, що обмеження депутатської недоторканості стане можливим лише при позбавленні Президента імунітету.

В свою чергу, голова Ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк додав, що в бюджетній сфері ліквідують так звані "непрофільні видатки". За його словами, буде скорочено автопарк держустанов, зменшено видатки на потреби Генпрокуратури та утримання влади, продано усі держдачі тощо.

Протягом аналізованого періоду часу 12 обіцянок отримали статус "Виконано" та 23 - "Не виконано".

На поточний рік Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв обіцяв зростання мінімальної заробітної плати на 135 грн. у порівнянні з 2011 роком. Законом України "Про державний бюджет на 2012 рік" було передбачено зростання на рівні 130 грн., а це означає що політик свого слова дотримав. Однак Андрію Клюєву не вдалося досягти збільшення мінімального розміру пенсії за віком у 53,6% протягом 2010-2012 рр. Згідно чинного законодавства, за підсумками 2010 - 2012 років мінімальна пенсія підвищиться лише на 27,2%.

Станом на 01.10.2012 року в системі "Слово і діло" налічується 666 персон та 6795 обіцянок, з них 3638 у процесі, 1648 виконаних та 1509 невиконаних.


ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: