Київська влада вручила колишнім воїнам-інтернаціоналістам квартири

Читать на русском

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Макеєнко та заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега вручили 22-ом учасникам бойових дій на території інших держав повідомлення на отримання квартир.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У заході взяли участь 240 представників громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів: Київської міської Спілки ветеранів Афганістану, Об’єднання воїнів-інтернаціоналістів-«кубинців» та Київської міської спілки постраждалих від мін.

«Наближається 25-а, ювілейна, річниця виведення радянських військ з Афганістану. Саме тому 2014 рік визнано Роком учасників бойових дій на території інших держав. Відповідно до Указу Президента України ця дата визначена як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав», – сказав, звертаючись до присутніх, голова КМДА.

Україна знаходиться в першій двадцятці найактивніших країн-миротворців, повідомив Макеєнко. Станом на сьогодні українські військовики виконують миротворчі місії у 8 країнах світу.

Анатолій Денисенко, народний депутат від Партії регіонів, 15 лютого 2013 року заявив, що він планує встановити пам'ятник воїнам-афганцям на 5-му міському кладовищі Харкова.

Голова Ради Міністрів АР Крим Анатолій Могильов підписав меморандум, який передбачає, що до 15 лютого 2014 року воїнам-інтернаціоналістам, які проживають в Автономії, буде сплачено соцдопомогу в розмірі 500 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: