Нардеп підозрює, що «магдебурзьке право» обходиться Києву занадто дорого

Читать на русском

Народний депутат фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець звернувся до Державної фінансової інспекції з вимогою перевірити обґрунтованість кошторису на реставрацію сходів до Колони Магдебурзького права та провести ревізію фінансово-господарської діяльності КП «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт».

Про це депутат написав на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

«Сьогодні громадськість зайнята важливою справою – перезавантаженням влади. Та це не означає, що поки люди стоять на Майдані, чиновники повинні красти. Тому я як нардеп роблю все можливе, щоб кожен випадок корупції, фальсифікації чи розкрадання бюджету був врахований, досліджений і покараний», - пише Бригинець.

Підставою для такого звернення послужила інформація, відповідно до якої кошторис у 8 млн. грн. на реставрацію сходів був затверджений без жодних перевірок відповідності цін на роботи і матеріали.

Крім того, як стало відомо нардепу, єдиний імпортер вказаних у кошторисі реставраційних матеріалів заперечує факт поставок цих матеріалів в Україну протягом останніх 13 місяців.

Нагадаємо, екс-голова КМДА Олександр Попов обіцяв в 2012 році провести ремонтно-реставраційні роботи Колони Магдебурзького права, але у вказані строки ці роботи проведені не були.

21 листопада 2012 року Попов пообіцяв також повністю відремонтувати будівлю Музею історії Магдебурзького права.

18 липня 2013 року заступник голови КМДА Анатолій Голубченко запевнив, що реконструкція Колони Магдебурзького права завершиться до 28 липня, і ця обіцянка нарешті була виконана.

В липні Попов пообіцяв, що Володимирська гірка та Колона Магдебурзького права охоронятимуться міліцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: