Крок до здоров'я так і не зробили

Читать на русском

Програма фізичної підготовки ГПО ("Готовий до праці та оборони"), що існувала в загальноосвітніх, професіональних та спортивних організаціях Радянського Союзу та відігравала  важливу роль у підготовці всебічно розвинених і фізично досконалих людей, із здобуттям Україною незалежності припинила своє існування. Відтоді минуло майже  двадцять років, а альтернативна національна програма так і не була прийнята.

І от у вересні 2009 року Міністр сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін пообіцяв створити систему нових тестів "Крок до здоров'я", за якими кожен громадянин, незалежно від віку, зможе перевірити рівень своєї фізичної підготовки. Однак, як повідомили у Державній службі молоді та спорту України, станом на 3 серпня 2012 року комплекс тестів  не було запроваджено. Більше того, робоча група з його опрацювання була ліквідована постановою Кабміну № 866 від 3 серпня 2011 року.

Мабуть, формування здорової нації сьогодні не є пріоритетним напрямком урядової політики. Спортивна база, створена ще за часів СРСР, через відсутність фінансування майже повністю занепала, а про будівництво нової залишається тільки мріяти. Поставивши за мету перевищення показника народжуваності над смертністю, влада має усвідомити, що досягти її неможливо без  створення максимально комфортних умов для всебічного розвитку людини, в тому числі в фізичного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: