У Зайцівському терцентрі з'явиться сходовий підйомник

Читать на русском

Соціальна адаптація громадян похилого віку, ветеранів війни і праці, інвалідів - чи не одна з головних тем періодичних виступів представників регіональних та місцевих органів влади. Щоразу чиновники наголошують на тому, що створення для таких людей сприятливих умов життя, організація належного догляду, надання медичної допомоги, забезпечення зручними засобами пересування є пріоритетними задачами, вирішення яких перебуває під постійним контролем.

Не став виключенням і голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, який, відвідавши навесні 2011 року самотніх громадян Зайцівського територіального центру, пообіцяв досконально вивчити питання встановлення підйомного пристрою для людей з обмеженими фізичними можливостями і знайти можливість його вирішення.

Як повідомила Дніпропетровська обласна рада, було розглянуто декілька пропозицій стосовно встановлення підйомного пристрою в територіальному центрі, однак, зважаючи на обмежені можливості місцевих бюджетів, роботу у цьому напрямку було продовжено. Тільки 1 вересня поточного року було знайдено оптимальний варіант - придбання автономного мобільного сходового підйомника на гусеничному ходу, передбачивши відповідні кошти при формуванні обласного бюджету на 2013 рік.

Важко зрозуміти, чому для прийняття цього рішення знадобилося так багато часу. Майже два роки самотні люди чекають на отримання необхідного для пересування обладнання, а обласна рада тільки формально затвердила його замовлення. І поки місцеві посадовці зайняті поточними справами, дехто з мешканців Зайцівського територіального центру може не дожити до урочистого моменту...

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: