Журавко поскаржився, що «безперешкодний простір» містить купу перешкод

Читать на русском

Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко висловив стурбованість затягуванням процесу створення безперешкодного простору для людей з особливими потребами на законодавчому рівні.

«Я дуже стурбований затягуванням процесу законодавчого врегулювання цих питань. Кожен з (державних) органів мав би зрозуміти, як важко тим людям, котрі щодня не в змозі реалізувати своє право на безперешкодний доступ до транспорту, інформації, зв’язку та інших об’єктів та послуг, яке передбачено статтею 9 Конвенції ООН про права інвалідів», - цитує Журавка його прес-служба.

Уповноважений розповів, що громадські об’єднання інвалідів звертають увагу на відсутність правових механізмів, які дозволяли б впливати на власників, балансоутримувачів і орендарів об’єктів, котрі не забезпечили безперешкодного життєвого середовища для інвалідів.

Як повідомляється, для опрацювання проблемних питань наразі створено робочу групу, до якої увійшли представники Мінінфраструктури, Мінрегіону, Мінсоцполітики, Укравтодору, Держархбудінспекції, ДП «Укрдержбудекспертиза», Фонду соцзахисту інвалідів, громадських організацій та урядового уповноваженого з прав інвалідів.

Засідання цієї групи заплановане на березень поточного року.

Нагадаємо, екс-прем’єру Миколі Азарову доручалось затвердити до 1 листопада 2011 року програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції про права інвалідів та розвитку системи реабілітації інвалідів», але в установлені строки це доручення виконане не було.

Крім того, Азаров не виконав доручення Президента щодо внесення на розгляд ВРУ проектів законів, які покращують умови проживання інвалідів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: