На оздоровлення Сіверського Донця у 2014 році буде спрямовано 180 млн грн

Читать на русском

Вперше за часи Незалежності України на розв’язання проблеми здійснення заходів, спрямованих на оздоровлення басейну річки Сіверський Донець та покращення екологічного стану на території Харківської, Луганської та Донецької областей виділено 180 млн. гривень.

Про це 3 лютого 2013 року під час брифінгу в Будинку Уряду поінформував Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, повідомляє власний кореспондент «Слова і Діла».

Також він розповів про основні напрями роботи Мінприроди на 2014 рік.

Так, у 2014 році за напрямом «Забезпечення раціонального використання і зберігання відходів виробництва та побутових відходів» плануються наступні заходи:
вивезення та знешкодження залишків непридатних до використання пестицидів і тари від них;
продовження роботи з рекультивації вже існуючих полігонів твердих побутових відходів і будівництво нових полігонів та комплексів з переробки твердих побутових відходів;
влаштування підземних профільтроаційних бетонітоцементних завіс навколо могильників з токсичними відходами ДП «Горлівський хімічний завод».

За напрямом «Охорона і раціональне використання водних ресурсів»:
продовження реконструкції вже існуючих та будівництво нових очисних споруд каналізації;
здійснення заходів з гідрологічного та санітарного стану водойм;
Також Мінприроди передбачає вирішення проблемних питань у сфері охорони тваринного світу:
забезпечення імплементації Європейської конвенції про захист домашніх тварин;
розроблення та затвердження комплексу практичних заходів з надання допомоги безпритульним тваринам, регулювання чисельності гуманними методами та створення мережі притулків з належним матеріально-технічним забезпеченням.

«Також у цьому році планується виділити кошти у сумі 21 млн. гривень для проведення комплексного еколого-геологічного моніторингу на території Калуського гірничопромислового району Івано-Франківської області та для завершення робіт з проведення моніторингу та розроблення плану заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла на території Домбровського кар’єру ДП «Калійний завод» ВАТ «Оріана», - зазначив Олег Проскуряков.

Також Олег Проскуряков повідомив, що в планах відомства на поточний рік є встановлення підземних профільтроаційних бетонітоцементних завіс навколо могильників з токсичними відходами Горлівського хімзаводу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: