Мітингарі з палками вимагали від Київради прийняття бюджету

Читать на русском

Під стінами Печерської районної ради, де відбувається засідання Київської міської ради, пройшов мітинг активістів Майдану.

Про це повідомляє власний кореспондент «Слова і Діла».

Мітингувальники вимагали прийняття бюджету та виборів міського голови.

Більшість активістів складали чоловіки в військовій амуніції, балаклавах, касках, з кийками в руках. Всього під стінами Райради зібралося понад 200 людей. Мітингувальники тримали прапори партії «УДАР» та ВО «Свободи».

Вхід до Райради охороняють лише 5 міліціонерів. Проте, в задньому дворику знаходяться бійці Внутрішніх військ. Задній вхід в будівлю перекритий військовими вантажівками.

Перед мітингарями виступали активісти та прості громадяни. Також, після початку мітингу до акції долучилися активістки руху «Ми – жінки», зі своїми промовами і транспарантами.

У проекті бюджету Києва на 2014 рік, який розглянуть на засіданні Київради, передбачено доходи в сумі 20,1 млрд грн, трансфери з держбюджету – 3,2 млрд грн., йдеться в релізі прес-служби Київради.

Загальний обсяг видатків бюджету Києва на 2014 рік становитиме 19,8 млрд грн, тобто профіцит передбачено на рівні 303,5 млн грн.

Київрада голосуватиме за бюджет Києва на 2014 рік і програму економічного і соціального розвитку за спрощеною процедурою – руками. За спрощену процедуру проголосували 73 депутати. Секретар Київради Галина Герега уточнила, що спрощена процедура голосування передбачена частиною 16 статті 38 регламенту Київради.

Раніше в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко запевнив, що бюджет Києва на 2014 рік буде ухвалено до кінця 2013 року.

Також Голубченко заявляв, що міська влада закладе у бюджеті на 2014 рік кошти на завершення реконструкції Поштової площі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: