Полтавський губернатор відповідальніший за колег по центральному регіону

Читать на русском

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко має найбільш високий рейтинг відповідальності серед губернаторів центральних областей - 24%, повідомляє «Слово і діло».

Дещо нижчий рейтинг відповідальності голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба - 21%, слідом з показником 20% йде губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колесніков, а замикає цю четвірку керівник Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, рейтинг якого становить 17%.

При цьому Удовіченко виконав 11 з 46 своїх обіцянок, 8 - не виконав, а 27 заяв полтавського губернатора поки залишаються в процесі виконання.

Тулуб реалізував 51 з 241 озвученої ним обіцянки, провалив 33 обіцянки, а 157 його заяв знаходяться «в процесі».

У системі «Слово і діло» зафіксовано 106 обіцянок Дмитра Колеснікова, з яких 21 отримала статус «виконано», 8 - «не виконано», а 77 - «в процесі».

У свою чергу Ніколаєнко станом на сьогоднішній день виконав 23 обіцянки з 135 зафіксованих проектом, ще 12 його обіцянок залишилися невиконаними, а 100 перебувають у процесі реалізації.

«Лідерство Удовіченка в цьому умовному міні-рейтингу хитке, адже навіть незначна зміна в статистиці при таких близьких показниках може вивести на перші позиції когось іншого. З одного боку, показники всіх чотирьох губернаторів центральних областей досить посередні, якщо не сказати низькі, з іншого - у всіх кількість виконаних обіцянок перевершує кількість провалених, і в перспективі їх показники можуть бути значно покращені. Головне - давати менше обіцянок на далеке майбутнє, сконцентрувавшись на виконанні вже озвучених», - прокоментував статистику головний редактор проекту «Слово і діло» Влад Решетняк.

Рейтинги відповідальності губернаторів центральних областей розраховані як співвідношення виконаних обіцянок кожного з них до загальної кількості даних кожним з них обіцянок.

З усіма обіцянками Олександра Удовіченка, Сергій Тулуба, Дмитра Колесникова та Андрія Ніколаєнка можна ознайомитися на їх сторінках у системі «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: