Янукович може перемогти на перевиборах президента – політолог

Читать на русском

Янукович може погодитися на дострокові президентські та парламентські вибори.

Про це на прес-конференції в «Інтерфаксі» заявив політолог Тарас Березовець.

«В опозиції нема єдиної кандидатури», - пояснив свою точку зору Березовець.

«Кличко за двома юридичними документами  – за Конституцією і за законом про податкового резидента – не має права на участь у виборах. Тобто, десятирічний термін проживання в Україні він не витримав. Прикордонна служба може довести, що мінімум чотири роки він не жив в Україні. І як резидент податкової служби Німеччини він так само буде позбавлений можливості йти на вибори», - уточнив політолог.

За словами Березовця, єдиною кандидатурою на можливих перевиборах президента України від опозиції є Арсеній Яценюк.

«Але тим, хто думає, що опозиція переможе, я просто нагадую, що сталося на довиборах у парламент 15 грудня. На фоні Євромайдану, в базових регіонах опозиції, вона перемогла лише на одному з п’яти виборчих округів», - зауважив він.

Також Березовець нагадав, що перевибори президента відбуваються через 90 днів після того, як президент Янукович їх призначає.

Лідер «УДАРу» Віталій Кличко 11 грудня 2013 року заявив, що в проблемі протистояння влади і опозиції питання номер один - відставка Віктора Януковича .

В свою чергу, Янукович 24 січня 2014 року пообіцяв переформатувати уряд після відповідного рішення парламенту на позачерговій сесії у вівторок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: