Семиноженко впорається з відкриттям домену .УКР хіба що з третьої спроби

Читать на русском

Обіцяного відкриття вільної реєстрації в домені .УКР не відбудеться з 1 лютого - термін пріоритетної реєстрації доменних імен знову продовжено, зараз – ще на один місяць.

Як повідомила прес-служба Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації, про це заявив голова відомства Володимир Семиноженко.

«Згідно з рішенням, п’ятий етап пріоритетної реєстрації буде продовжено на місяць - до 3 березня поточного року включно», - зазначив він.

Повідомляється, що таке рішення було прийнято 31 січня на засіданні координаційної ради Українського мережевого інформаційного центру.

При цього сам Семиноженко обґрунтував продовження пріоритетної реєстрації необхідністю завершити створення комісії з досудового слідства вирішення доменних спорів.

«…переходити до вільної реєстрації, не маючи інструменту кваліфікованого вирішення суперечок, недоцільно. Саме цим і обґрунтована необхідність продовжити заключний етап пріоритетної реєстрації», - пояснив чиновник.

За інформацією голови Держінформнауки, наразі в домені вже зареєстровано майже 2500 імен, акредитовано 13 реєстраторів.

Нагадаємо, 21 серпня 2013 року Семиноженко пообіцяв, що реєстрація у домені .УКР стане відкритою для всіх бажаючих через чотири місяці.

31 грудня 2013 року він заявив, що за планом реєстрація у національному домені .УКР стане повністю відкритою на початку лютого 2014 року.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: