В УДАРі хочуть, щоб побиті міліцією лікувалися з бюджету МВС

Читать на русском

В Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується відшкодовувати з бюджету Міністерства внутрішніх справ збитки, завдані протестуючим через надмірне застосування сили міліцією.

Про це розповів народний депутат фракції УДАР Микола Паламарчук, передає прес-служба партії.  

«Мені дивно чути, коли міліція говорить, що майданівці самі винні у загибелі людей та надзвичайно великій кількості постраждалих. Краще б правоохоронці на чолі з міністром Захарченком вибачилися перед людьми за ті катування, які відбувалися», - зазначив нардеп.

Зі слів Паламарчука, на фінансування МВС держбюджетом виділено 18 млдр. грн.

Паламарчук також висловив впевненість, що працівники правоохоронних органів, причетні до застосування сили, нестимуть за це відповідальність.

В свою чергу депутат сумнівається, що армія втручатиметься в силове протистояння на боці влади.

Нагадаємо, 12 січня 2014 року голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк пообіцяв ухвалити рішення про ліквідацію спецпідрозділів української міліції, таких як «Беркут», «Грифон», «Сокіл» та ін.

Також він пообіцяв створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію з розслідування протиправних дій міліції та «Беркуту» проти громадян України під час мирних акцій протесту.

Віталій Захарченко, міністр внутрішніх справ, 29 листопада 2013 року заявив, що міліція забезпечить правопорядок під час масових протестів у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: