Карта АТО: ситуація на сході України станом на 18 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 18 червня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Після короткочасного затишшя бойові дії в зоні АТО знову загострилися. Противник підтягнув важке озброєння до лінії фронту і не полишає спроб наступу. Епізодичні провокації не припиняються по всій лінії фронту, а на ключових ділянках оборони – переходять у повномасштабні бойові зіткнення.

На Маріупольському напрямку не припиняються ворожі обстріли наших позицій у Широкиному. Окрім численних провокацій із застосуванням стрілецької зброї, противник вів вогонь зі 122-мм гармат, які розташовані у с. Саханка.

На Донецькому напрямку вчора за кілька годин до світанку в районі міста Мар’їнка відбулося 2 бойових зіткнення підрозділів ЗСУ з групами бойовиків по 30 та 150 осіб з використанням стрілецької зброї та мінометів. Усі напади були відбиті. Проте обстріли міста, в тому числі з застосуванням важкого озброєння тривали цілий день. Також бойовики активно вели вогонь в районі Красногорівки та аеропорту.

На Луганському напрямку активні бойові дії велися на широкій ділянці фронту від Попасної до Щастя. Зокрема, в районі Попасної та під Трьохізбенкою бойовики обстріляли наші позиції з «Градів», а також зі 152-мм гармат. На Бахмутській трасі (йдеться про с. Оріхове та смт. Новотошківське) противник вів сильний артилерійський вогонь зі 122-мм гармат. Пізно ввечері в районі Сокільників відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ, яка прибула з південного-східного напрямку.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 14 – було поранено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: