Карта АТО: ситуація на сході України станом на 29 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 29 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

На Маріупольському напрямку єдиним місцем бойових дій залишається с. Широкине. Активність бойовиків значно підвищилася у другій половині дня, внаслідок чого сили АТО були змушені вести вогонь у відповідь. Водночас фактів застосування важкого озброєння з боку противника на цих рубежах оборони не зафіксовано.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. Відновилися бойові дії в районі аеропорту: противник веде щільний вогонь зі 120-мм мінометів та 122-мм гармат. Також неспокійно у Мар’їнці та прилеглих територіях, зокрема наші позиції в селищі Березове Мар’їнського району протягом півгодини обстрілювалися з реактивних установок «Град». Водночас бойовики ведуть вогонь не лише по військових: вчора зранку зі 120-мм мінометів було обстріляне сел. Гранітне.

В околицях Горлівки вчора ввечері відбулася перестрілка зі стрілецької зброї а гранатометів поблизу сел. Кірове.

На Луганському напрямку ситуація дещо стабілізувалася – активність ворога знизилася. Бойові дії на цьому секторі оборони велися в районі сел. Золоте, с. Трьохізбенка, м. Щастя та смт. Станиця Луганська. Противник вів вогонь переважно з гранатометів, і завдяки ефективній обороні та веденню вогню у відповідь втрат у лавах сил АТО на цій ділянці не було.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 6 – було поранено. Основні втрати сили АТО понесли в передмістях Донецька.

Також внаслідок мінометного обстрілу сел. Опитне загинув український волонтер з Львівської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: