Карта АТО: ситуація на сході України станом на 28 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 28 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

Вчора активність противника значно знизилася: кількість фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків зменшилася більш, ніж у півтора-два рази.

На Маріупольському напрямку бойовики здійснили кілька обстрілів наших позицій з мінометів та 122-мм гармат в районі с. Миколаївка ти Широкине.

На Донецькому напрямку значно покращилася обстановка в районі аеропорту – фактів застосування важких озброєнь НЗФ на цій ділянці нашої оборони за минулу добу не зафіксовано. Натомість епізодичні перестрілки спостерігалися на південь від Донецька (у Мар’їнському районі), та на північ, зокрема неспокійно було у сел. Лозове поблизу Світлодарська.

На Луганському напрямку противник вів вогонь на широкій ділянці фронту – від Попасної до м. Щастя.

Зокрема, у ході боїв в районі с. Кримське ворог вів вогонь по наших позиціях з БМП та зенітної установки ЗУ-23-2, а по околицях Попасної завдав артилерійський удар зі 122-мм гармат, внаслідок чого загинула жінка. Через ворожий вогонь була пошкоджена і частково зупинила роботу Луганська ТЕС у м. Щастя, наразі її роботу відновлено.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: