Карта АТО: ситуація на сході України станом на 27 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 27 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

На Маріупольському напрямку тривають перестрілки у с. Широкине. Окрім активного використання 122-мм гармат, 120-мм мінометів, роботи снайперів, на цій ділянці противник здійснив обстріл наших позицій зі 152-мм САУ. Це та інше важке озброєння бойовики ховають в окупованій Саханці. З зв’язку з загрозою життю наших військовослужбовців сили АТО відповіли бойовикам влучним вогнем.
На Донецькому напрямку ситуація залишається найбільш складною. Бої в районі аеропорту не припиняються – під ворожим вогнем наші позиції у Пісках, Авдіївці та Мар’їнці. Не вщухає вогонь противника і на околицях Горлівки (йдеться про смт. Кірове і с. Лозове, що біля Світлодарська). Також наші позиції у Волноваському районі двічі були обстріляні з реактивних установок «Град».
На Луганському напрямку активні бойові дії велися практично на всій лінії зіткнення – від Золотого до Станиці Луганської.
Найбільш складна ситуація – в околицях окупованого Первомайська та поблизу Бахмутської траси, де бойовики шукають слабкі місця в нашій обороні. Через обстріли бойовиків руйнуються житлові будинки, мирне населення також у небезпеці.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 8 – отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: