Карта АТО: ситуація на сході України станом на 20 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 20 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Помітно зросла кількість інцидентів порушення умов перемир’я з боку незаконних збройних формувань з використанням різних видів зброї: мінометів, гранатометів, артилерії, танків, стрілецької зброї.

При цьому бойовики продовжують використовувати заборонене за Мінськими угодами озброєння. Так, за минулу добу зафіксовано 22 обстріли позицій сил АТО з 120-мм мінометів та 3 обстріли з 122-міліметрової артилерії. 4 рази незаконні збройні формування застосовували танки. Українські військові дають адекватну відповідь на всі злочинні провокації бойовиків.

Найбільш неспокійною ситуація є на Донецькому напрямку. 27 разів російсько-терористичні війська обстрілювали позиції українських військових в районі Донецького аеропорту, а саме поблизу н.п. Піски, Опитне, Авдіївка та шахти Путилівської. Також інциденти порушення режиму припинення вогню зафіксовані поблизу н.п. Гранітне, Верхньоторецьке, Старогнатівка та в районі міста Горлівка.

На Луганському напрямку гарячими точками залишаються населені пункти Трьохізбенка, Щастя, а також позиції поблизу Бахмутської траси.

Ввечері бойовики активізувались на Маріупольському напрямку. 4 інциденти порушення умов перемир’я було зафіксовано в Широкиному.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загинуло 3 українських військовослужбовців, ще 9 отримали поранення.

Значна частина втрат (а саме 3 загиблих та 5 поранених) пов’язана з бойовим зіткненням, що сталось поблизу селища Катеринівка Попаснянського району Луганської області. Українська розвідувальна група потрапила у засідку диверсійної групи противника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: