Карта АТО: ситуація на сході України станом на 19 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 19 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії велися у с. Широкине та с. Водяне. Оскільки противник застосував міномети для ведення вогню по наших позиціях, сили АТО відкрили вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку залишається стійкою тенденція до розширення географії бойових дій. Окрім артилерійських і танкових обстрілів наших позицій в районі Донецького аеропорту з боку противника, бойовики проявили активність південніше (поблизу сел. Гранітне), а також північніше Авдіївки, де раніше режим припинення вогню порушувався досить рідко. Зокрема, поблизу с. Троїцьке відбулося бойове зіткнення між українським прикордонним нарядом та ДРГ бойовиків (у складі до 10 осіб). На допомогу прикордонному наряду оперативно прибуло підкріплення. Завдяки злагодженим діям сил АТО, 2 бойовиків було знищено,  решта відступила.

Окрім цього, противник здійснив серію збройних провокацій із застосуванням стрілецької зброї неподалік Горлівки (йдеться про с. Луганське і с. Ленінське).

На Луганському напрямку обстановка залишається найбільш спокійною: відбулася лише серія перестрілок (переважно із застосуванням стрілецької зброї) в районі Бахмутської траси (йдеться про с. Новотошківське та м. Золоте), а також м. Попасна і м. Щастя. Фактів використання гармат та танків НЗФ на цих рубежах оборони не зафіксовано.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 10 – було поранено. Найбільші втрати сили АТО понесли у ході бою під Троїцьким.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: