Карта АТО: ситуація на сході України станом на 12 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 12 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

Наприкінці святкових вихідних ситуація в зоні АТО залишалася по-бойовому напруженою. Водночас противник веде вогонь по наших позиціях зі 120-мм мінометів та 122-мм гармат, переважно на Донецькому напрямку.

На Маріупольському напрямку тривають провокативні обстріли українських позицій з боку бойовиків в районі с. Широкине. Зокрема, ворог веде вогонь зі 122-мм гармат, що розташовані поблизу с. Саханка. Активність противника зростає у другій половині дня, особливо після заходу сонця.

На Донецькому напрямку активність противника вчора дещо знизилася. В районі аеропорту основні бойові дії розгорнулися увечері на дузі від Мар’їнки до Авдіївки. Бойовики активно використовували 120-мм міномети. В передмістях Горлівки та Світлодарська відбулося кілька перестрілок зі стрілецької зброї.

На Луганському напрямку найбільш неспокійна ситуація зберігалася в районі н.п. Щастя і Станиця Луганська. Ворог вів вогонь по наших позиціях (переважно зі стрілецької зброї), і отримував адекватну відповідь.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військових загинули, 1 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли переважно в районі Донецька, а також м. Щастя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: