Карта АТО: ситуація на сході України станом на 9 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 9 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Протягом минулої доби бойовики 20 разів обстріляли позиції українських військових з 120-мм мінометів, 4 рази з 122-мм артилерії та ще один з артилерійської установки калібром 152 міліметри.  Також бойовики чотири рази використали танки.

На Маріупольскому напрямку спостерігається певне зниження збройних провокацій зі сторони проросійських бандформувань. У районі Широкиного бойовики стріляли з танку та застосовували стрілецьку зброю та міномети калібром менше 100 міліметрів.

На Донецькому напрямку найгарячішими точками конфлікту залишаються район Донецького аеропорту, зокрема селище Піски, Водяне та Авдіївка, а також передмістя Горлівки – Ленінське, Майорськ і Новгородське. Біля Водяного зафіксовано використання ще одного ворожого танку. Також незаконні збройні формування здійснили артобстріл позицій сил АТО біля Лозового.

Крім того, внаслідок обстрілів бойовиків у Артемівському районі поранено 2 місцевих мешканців, а ще одного – у Дзержинську.

На Луганському напрямку найбільша активність бойовиків спостерігалася біля Сокільників, Щастя та Новотошківського. Саме тут ворог один раз застосував 152-мм артилерійську установку, а також важкі міномети та іншу артилерію.

Втрати

За минулу добу втрат серед українських військовослужбовців немає, четверо були поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: