Карта АТО: ситуація на сході України станом на 6 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 6 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

За минулу добу ситуація в зоні АТО загострилася – інтенсивність ведення вогню бойовиками не знижується. Незважаючи на Мінські домовленості, наші позиції вкотре були обстріляні з заборонених видів озброєння – 120-мм мінометів, 122-мм та 152-мм гармат, танків. 

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається с. Широкине. противник активно застосовує широкий спектр озброєнь, зокрема 152-мм гармати, які дислокуються в районі с. Безіменне.

На Донецькому напрямку найбільш напруженою обстановка залишається в районі Донецького аеропорту – обстріли наших позицій поблизу Авдіївки, Пісків та Опитного тривають безперервно.

Противник веде надзвичайно щільний вогонь з важкого озброєння – великокаліберних гармат та мінометів, також працюють ворожі снайпери. Не припиняються зіткнення і в передмістях Горлівки, перш за все, поблизу Майорська – там було зафіксовано розриви понад 20 мін, випущених бойовиками.

На Луганському напрямку відбулася серія перестрілок зі стрілецької зброї в районі. Золоте, Сокільники та Троьхізбенка (район Бахмутської траси) та смт. Станиця Луганська. Важке озброєння на цьому напрямку бойовики не застосовували.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 5 українських військовослужбовців загинули, 12 – було поранено. Найбільш важкі втрати вчора сили АТО понесли в районі Авдіївки: БТР ЗСУ підірвався на ворожому фугасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: