Карта АТО: ситуація на сході України станом на 5 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 5 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Вчора ситуація в зоні АТО стабілізувалася: противник зменшив кількість збройних провокацій проти українських військових. Водночас Мінські угоди з боку бойовиків і далі не виконуються: вчора наші позиції 17 разів були обстріляні зі 120-мм мінометів, 6 разів – зі 122-мм гармат, двічі – з танків.

На Маріупольському напрямку точкою найбільш запеклого зіткнення сил АТО з бойовиками залишається с. Широкине – вчора бій там тривав практично цілий день. НЗФ обстрілюють наші позиції з підконтрольних територій, зокрема с. Саханка та східної частини самого Широкиного. Через агресію противника наші військові відкривали вогонь у відповідь, і відбили всі атаки без втрат.

На Донецькому напрямку ворог проявляв активність в районі Донецького аеропорту та західних передмістях Горлівки. Противник широко застосовує заборонене озброєння і безуспішно намагається просунутися вперед. Злагодженість дій та професіоналізм наших воїнів не залишають окупантам жодного шансу.

На Луганському напрямку, в районі сел. Золоте відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками. Противник відкрив вогонь по нашому блокпосту з гранатометів та стрілецької зброї, проте українські військові влучним вогнем у відповідь змусили ворога відступити.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.

Лезут. Возле Артемовска становится горячо.Тридцатая бригада. Диверсионно-разведывательная группа российско-сепаратистск...

Posted by Andriy Tsaplienko on 5 Май 2015 г.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: