Карта АТО: ситуація на сході України станом на 2 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 2 травня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

З 18:00 1 травня до опівночі терористи 32 рази порушили режим тиші. Крім того, за цей час відбулося одне бойове зіткнення, повідомляють у штабі антитерористичної операції. Загалом же, за перший день травня наші позиції 5 разів були обстріляні із заборонених Мінськими домовленостями 122-мм гармат, 12 разів – зі 120-мм мінометів.

На Маріупольському напрямку найгарячіше було в Широкиному. У відповідь на активні дії супротивника в другій половині дня українські військовослужбовці змушені були відкрити зустрічний вогонь.

На Донецькому напрямку масштабні провокації відбулися на північно-західних околицях Донецька (від Кам’янки до Красногорівки). Ситуація поблизу Горлівки дещо стабілізувалася: противник вів «турбуючий вогонь» по наших позиціях тільки поблизу Майорська.

На Луганському напрямку обстріли підвищеної інтенсивності були зафіксовані в районі Щастя, Станиці Луганської та Бахмутської траси.

Втрати

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 8 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: