Карта АТО: ситуація на сході України станом на 30 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 30 квітня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Минула доба в зоні АТО пройшла стабільно напружено. Противник відмовляється дотримуватися режиму тиші і активно використовує заборонене важке озброєння. Зокрема вчора бойовики 17 разів застосували 120-мм міномети, та двічі – 122-мм гармати.

На Маріупольському напрямку відновилися перестрілки у с. Широкине, де противник проявляє найбільшу активність у темну пору доби. На інших ділянках цього сектору оборони вчора було спокійно.

На Донецькому напрямку тривають обстріли наших позицій в районі Донецького аеропорту: найбільш напружена ситуація у селищі Піски, де НЗФ найбільш активно використовують заборонене озброєння, внаслідок чого наші військові змушені відкривати вогонь у відповідь. Неспокійно і у північних передмістях Горлівки: вчора у районі с. Зайцеве відбулося бойове зіткнення наших бійців з диверсійно-розвідувальною групою противника. Внаслідок влучного вогню сил АТО противник відступив.

На Луганському напрямку бойовики проявляли активність в Щастя, відкривши масивний вогонь по наших позиціях з різних видів стрілецької зброї. Режим тиші не дотримується і в районі Бахмутської траси, зокрема поблизу с. Сокільники працюють снайпери бойовиків.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 4 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: