Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 23 квітня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

За минулу добу зафіксовано збільшення кількості випадків порушення режиму тиші з боку противника. Активніше ворог застосовує і заборонене озброєння: бойовики 18 разів обстріляли наші позиції зі 120-мм мінометів, двічі – з 122-мм артилерії, в тому числі самохідної, а також тричі – з танків.

Точки найбільшого запеклого протистояння в зоні АТО за минулу добу:

на Маріупольському напрямку – с. Широкине. Вчора бойовики там активізувалися після 17 години, внаслідок чого бій тривав навіть після настання темної пори доби.

на Донецькому напрямку бойовики неодноразово порушували режим тиші в районі аеропорту, дошкуляючи нашим військовослужбовцям на позиціях поблизу Опитного, Авдіївки та Пісок. Також неспокійно було у північно-західних передмістях Горлівки, де найбільшу активність противник проявляв в районі с. Ленінське, тричі застосувавши озброєння, заборонені Мінськими домовленостями.

на Луганському напрямку єдиною точкою зіткнення було м. Шастя. Хаотичні, (переважно зі стрілецької зброї) провокації бойовиків, які окупували с. Весела Гора, тривали там протягом всієї світлої пори доби.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 7 – було поранено (переважно в районі сел. Піски).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: