Ситуація «ні миру, ні війни» загрожує Україні катастрофою – експерт

Читать на русском

У зв'язку з тим, що Україна не володіє даними про реальні можливості збройної російської агентури, керівництво країни має готуватися до різних варіантів розвитку подій на Донбасі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт з військових питань Ігор Лосєв, коментуючи можливий наступ бойовиків.

«Бойовики можуть завдати удар по багатьох напрямках, але наскільки глибоку операцію вони будуть проводити – важко прогнозувати. Це буде залежати не тільки від них, але й від України. Якщо наші війська зможуть їх зупинити – операція буде не настільки масштабною. Наразі про реальне співвідношення сил і засобів сторін насправді мало що відомо. Реальних можливостей озброєної російської агентури ми не знаємо. Невідомо, наскільки активно російські війська з території РФ будуть інфільтруватися на нашу територію, чи не буде зустрічного удару з півдня, з боку Криму. Зараз наші керівники повинні готуватися до різних варіантів подій», – пояснює Лосєв.

За словами експерта, США часів Рузвельта і Великобританія часів Черчілля, перш ніж допомагати Радянському Союзу у Другій Світовій війні і давати зброю, аналізували, чи здатна Червона армія чинити опір Гітлеру, чи ні. І тільки коли під час битви під Москвою стало зрозуміло, що здатна, Захід почав по-справжньому допомагати.

«Жоден формат нам на користь не піде, бо скрізь беруть до уваги лише сильних. На рівні вищого керівництва, Україна зараз у ситуації, про яку колись говорив Троцький: ані миру, ані війни. Це може закінчитися катастрофою. Порошенко через якісь бізнес-інтереси боїться оголосити воєнний стан, переводити країну на воєнні рейки, орієнтується на Захід. Але це війна України і орієнтуватися потрібно на власні національні інтереси, тим більше, поки що нічого надприроднього Захід не зробив, аби ми були їм вкрай вдячні. Якщо мова про кредити МВФ, то в Україні більше крадуть, аніж сам кредит МВФ», – підсумував спеціаліст.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, терористичні війська так званих «ДНР» і «ЛНР» продовжують збройні провокації і далі ведуть обстріл позицій українських військ. Крім того, в штабі АТО заявляють про ймовірність чергового наступу бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: