Карта АТО: ситуація на сході України станом на 13 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 13 квітня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Сьогодні – рік, як Україна розпочала антитерористичну операцію проти зухвалого і ганебного нападу з боку Росії та її найманців на сході України.

За останню добу зафіксовано 9 обстрілів позицій сил АТО з 120-мм мінометів та 8 випадків застосування 122-мм артилерії проти українських військових. Крім того, бойовики завдали 4 танкових удари по позиціях сил АТО.

Найгарячішими точками були населені пункти поблизу Донецького аеропорту, насамперед, селище Піски, Опитне, Водяне, Авдіївка та район шахти Путилівська.

Також у Луганській області під вогонь ворога потрапили українські позиції біля Новотошкінського та Трьохізбенки. В районі Авдіївки відбулося бойове зіткнення. Українські військовослужбовці дали гідну відсіч окупантам.

Також після нетривалого затишшя відновилися бойові дії в районі селища Широкине, що неподалік Маріуполя. Бойовики 8 разів атакували блокпост військовослужбовців Національної гвардії України, використавши міномети, гранатомети, стрілецьку зброю і танк. Згідно зі звітом місії ОБСЄ, незаконні збройні формування випустили щонайменше 49 снарядів та застосували 122-мм артилерію по позиціям українських військових.

Втрати

За останню добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, ще 6 – було поранено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: