Як працюють ваші губернатори? Дайджест обіцянок голів ОДА за 30.03-7.04

Читать на русском

Протягом тижня з 30 березня по 7 квітня «Слово і Діло» зареєструвало 22 нових обіцянки, даних 14 головами обласних державних адміністрацій. Відзначимо, що найбільше українські губернатори наобіцяли у сфері державного управління та місцевого самоврядування (зафіксовано 6 обіцянок). Крім того, темами, яка найбільше турбували очільників областей, стало будівництво й розвиток інфраструктури, а також соціальне забезпечення (по 4 нових зобов'язання).

Найбільш «багатообіцяючим» минулого тижня виявився полтавський губернатор Валерій Головко. На його рахунку – 3 обіцянки, дві з яких – у галузі державного управління й місцевого самоврядування. Послідовними в тематиці своїх обіцянок виявилися керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль та голова Херсонської ОДА Андрій Путілов. Система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала у кожного з них по 2 обіцянки. Москаль найбільше турбувався про будівництво та інфраструктуру, а Путілов – про розвиток спорту в регіоні.

Крім того, за вказаний період низці обіцянок губернаторів, які вони давали раніше, було присвоєно відповідний статус. Так, найвідповідальнішим з регіональних керівників минулого тижня виявився очільник Миколаївщини Вадим Меріков. Йому вдалося за короткий проміжок часу відремонтувати Інгульський та Варварівський мости, а також встановити відеоспостереження на блокпостах.

За ним – голова Сумської ОДА Микола Клочко, який ініціював перед Президентом звільнення 4 голів районних державних адміністрацій через невиконання ними основних показників з плану мобілізації, а також посприяв виділенню приміщення для координаційного волонтерського центру.

Також до губернаторського активу можна віднести діяльність очільників Харківщини та Херсонщини. Так за сприяння Ігоря Райніна 4 квітня ФК «Металіст» провів свій домашній матч на рідному стадіоні, а Андрій Путілов домігся відкриття регулярних авіарейсів сполученням Херсон-Стамбул-Херсон.

Втім, перевірка однієї з обіцянок губернаторів все ж таки дала негативний результат. Голова Полтавської ОДА Валерій Головко публічно заявляв, що не відмовляється від співпраці з громадськими організаціями та долучатиме громадськість до розбудови області. Однак місцева громада неодноразово обурювалась підходом регіональної влади до справ. До прикладу, представники громадськості заявили, що Полтавська обласна влада проігнорувала їхню думку щодо завищеності тарифів, через що під стінами адміністрації нещодавно відбувся мітинг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: