Карта АТО: ситуація на сході України станом на 8 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 8 квітня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Противник не припиняє збройних провокацій та обстрілів наших позицій. Зокрема, вчора було зафіксовано 5 (п’ять) обстрілів наших позицій зі 120-мм мінометів, 3 (три) випадки застосування ствольної артилерії, не менше 5 (п’яти) епізодів застосування бронетехніки НЗФ – БМП і танків. 

Точки найбільшого зіткнення: на Маріупольському напрямку – с. Широкине і Чермалик, на Донецькому напрямку – н.п. Опитне і Авдіївка, а також Майорськ (передмістя Горлівки), с. Луганське, що поблизу Світлодарська, на Луганському напрямку – села поблизу Бахмутської траси – Новотошківське та Сокільники.

Ситуація на позиціях бойовиків

За даними розвідки, керівництво бандформування «ДНР» приводять свої загони у повну бойову готовність, закликаючи повернутися бойовиків, що перебувають у відпустках, на лікуванні, в Криму, на території Російської Федерації, а також інших місцях. Противник активно розповсюджує чутки про початок активних бойових дій і наступу на контрольовані Україною території, заздалегідь звинувачуючи у зриві перемир’я сили АТО.

В районі с. Зимогір’я Словяносербського району Луганської області (окупована територія) відбулися тактичні навчання противника. Бойовики прибули десантом на броні БМП, розгорталися в бойові порядки, вели вогонь з місця та в русі, навчалися долати мінні загородження.

На полігоні в районі м. Олександрівськ (передмістя Луганська) російсько-терористичні війська проводили навчальні стрільби з установок «Град».

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 4 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: