Якби в березні були вибори, лідером став би Порошенко – соціолог

Читать на русском

Компанія Research & Branding Group провела дослідження відносно політичної ситуації в Україні та проаналізувала рейтинг політиків і партій, в результаті якого за всіма позиціями лідирує Петро Порошенко.

Про це в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» розповів відомий соціолог, засновник Research & Branding Group Євген Копатько, пояснюючи результати досліджень, проведених його компанією.

«Компанія провела дослідження, щоб проаналізувати рейтинг політичних партій та загалом політичну ситуацію. В результаті – 48% жителів незадоволені тим, як розвиваються події після Майдану, а протилежної точки зору дотримується лише 8% українців. Щодо рейтингу політичних партій, то лідирує «Блок Петра Порошенка» і не дивлячись на те, що 58% не згодні з його політичними рішеннями, якби вибори були в березні, він би переміг – 13,2 % виборців проголосували б за його фракцію», – розповідає Копатько.

В цілому, слід сказати, що є декілька причин таких результатів досліджень. По-перше, зараз немає активної фази виборчої компанії. По-друге, коли починаються вибори, то ситуація кардинально змінюється, хтось стає фаворитом, а хтось аутсайдером. Соціологія показала, що «НФ» зараз майже на останньому місці (2,5%), а коли був предвиборний процес – був у лідерах.

«У «Блока Петра Порошенка», «Самопомочі» є люди, які займаються цими політичними проектами, а у Яценюка немає активної підтримки проекту. У кожного своя стратегія. Зараз у «Народного фронту» немає завдання підтримки політичного проекту й вони вирішують інші питання.  На даному етапі цей політичний проект знаходиться на периферії інтересів Яценюка і його команди, тому у нього такі позиції», – пояснює він.

Зазначимо, що компанією Research & Branding Group у період з 6-16 березня 2015 року було проведено дослідження громадської думки жителів України (за винятком АР Крим, Донецької та Луганської областей та м Севастополь) щодо їх оцінки поточної політичної ситуації в країні.

Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення України за регіоном проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 1501 респондент.

Системою народного контролю «Слово і Діло» всього зафіксовано 202 обіцянки, які дав Петро Порошенко. Президент дотримав слово і виконав 61 обіцянку, 30 залишаються не виконаними, а інші 111 він ще має шанс реалізувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: