Карта АТО: ситуація на сході України станом на 17 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 17 березня 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «ІнформаційнийОпір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

За даними прес-центру АТО, бойовики на Донбасі продовжують обстрілювати позиції українських військових. За останню добу зафіксовано 30 порушень режиму припинення вогню. Найгарячіше – на Донецькому напрямку: з артилерї, танків та мінометів терористи неодноразово обстріляли Авдіївку, зі стрілецької зброї та гранатометів були обстріляні Піски та Опитне. 4 рази мінометного та стрілецького обстрілу зазнало Широкіне, що під Маріуполем. В районі н. п. Майорський противник у складі декількох груп атакував позиції українських військ відразу з декількох напрямів, зупинити його українським військовим вдалося лише ударом у відповідь.

Ситуація на позиціях бойовиків

Посилення боєздатності «армій» «ДНР» і «ЛНР» триває. Відзначається прагнення командування російсько-терористичних військ збалансувати чисельність і структуру своїх формувань на тій чи іншій ділянці у відповідності з поставленими завданнями. Удосконалюється система управління військами. В районі Красного Луча сепаратисти облаштували черговий «навчальний центр».

В районі Горлівки-Єнакієвого-Дебальцевого на сьогодні сконцентровано близько 6 тис. чоловік формувань російсько-терористичних військ. За даними «Інформаційного опору», у них на руках – потужні дальнобійні засоби ураження (РСЗВ 9К58 «Смерч», ствольна і самохідна артилерія). У більшості випадків вони відведені на відстань, з якої можуть бути повернуті на бойові позиції протягом години.

На ділянці від Красногоровки до північних околиць Горлівки зосереджено до 60 танків, не менше 95 різних бойових броньованих машин, розгорнута структура тилового постачання і система ППО.

На Маріупольському напрямку спостерігається процес структуризації ударного угруповання російсько-терористичних військ, що висунула частину сил і засобів безпосередньо до лінії зіткнення.

На ділянці між Мар'їнкою і Красногорівкою налічується до 3000 бойовиків і російських найманців. В їхньому розпорядженні – 27 танків, 36 ББМ.

Втрати

За даними прес-центру АТО, за добу в конфлікті на території Донецької та Луганської областей загинули 3 українських військових.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: