Політолог: Найбільша заслуга Губаля – відсутність скандалів

Читать на русском

Лунченко був призначений на посаду суто для проведення виборів, а у Губаля є завдання. 

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів історик, політолог Сергій Федака, оцінюючи діяльність Губаля за півроку роботи на посаді Голови ОДА.

«Враховуючи ті обставини, які склалися, дуже складно оцінювати роботу. В країні, в якій іде війна, дуже складно проводити успішні проекти. Загалом, гадаю, мало що зроблено було за півроку. Якихось надзвичайних подій, успіхів не було. Найбільшим позитивом і заслугою Василя Губаля, у порівнянні з попередником, є відсутність скандалів», – розповідає Федака.

За його словами, дуже складно порівнювати колишнього голову Закарпатської ОДА і нинішнього, оскільки Лунченко  був призначений з команди Яценюка  виключно для того, щоб провести вибори.

«Особливо нічим іншим, окрім виборів, Лунченко не займався, а перед Губалем поставлені й інші питання. Проте зараз є різна інформація і можуть бути кадрові зміни та відставки в Закарпатській ОДА. Нещодавно Пацкан заявив, що питання обговорюються «нагорі». Виключати питання відставки не можна», – каже він.

Голова Закарпатської ОДА зізнався, що на нараді у Президента була критика. «Закарпаття критикують за мобілізаційну компанію – область не справляється з доведеними показниками, виконуємо лише 30%», – пише він на Facebook.

При цьому він відзначає, що є й досягнення. Зокрема, більше двадцяти мільйонів гривень виділено на потреби військових.

«На нараді, власне, чи не в першу чергу йшлося саме про увагу, яку слід звертати на військових, що повертаються із зони бойових дій – це і соціальний захист, і всі питання, пов’язані зі здоров'ям, і залучення їх до спілкування з призовниками, майбутніми мобілізованими, а також, в разі потреби, працевлаштування. Працюємо. До слова, на Закарпатті сімейні лікарі вже відвідали понад три сотні наших солдатів зі 128-ї бригади, які повернулися на ротацію», – повідомляє він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: