Як працювали в новому уряді «люди Тимошенко, Ляшко і Садового»

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує аналізувати перші 100 днів роботи уряду. На черзі міністри, які потрапили в стіни Кабміну за квотами Юлії Тимошенко, Олега Ляшка та Андрія Садового.

Тимошенко, Садовий та Ляшко змогли вибити в новому українському Кабінеті міністрів тільки по одному міністерському кріслу. Так, за квотою «Батьківщини» пройшов Ігор Жданов, за квотою «Самопомочі» Олексій Павленко, а «Радикальна партія Олега Ляшка» привела в уряд Валерія Вощевського.

Найбільш відзначився, мабуть, саме віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський. Так, за 100 днів роботи, креатура Ляшко, зовсім не дав жодної обіцянки. У ЗМІ подейкують, що Валерій Миколайович скоро може позбутися свого міністерського крісла. Втім, такий же прогноз дають і щодо Геннадія Зубка, Андрія Пивоварського, Айвараса Абромавічуса, Ігоря Шевченка та Володимира Демчишина. Наскільки ці чутки в кулуарах правдиві, покаже час.

Що ж стосується Ігоря Жданова, міністра молоді та спорту, якого привела до Кабінету міністрів екс-прем'єр Юлія Тимошенко, то більш ніж за три місяці роботи, він встиг дати 14 обіцянок. На даний момент, главі Мінспорту вдалося виконати 4 з них – три пов'язані з оприлюдненням інформації про бюджетні програми і кошти, а одне із створенням робочої групи з питань молодіжної політики. Що цікаво, невиконаних обіцянок у Жданова немає, зате 10 його зобов'язань ще знаходяться в процесі виконання.

Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко своєю посадою зобов'язаний Львівському меру Андрію Садовому. Саме за квотою «Самопомочі» Павленко опинився на займаній посаді. Олексій Михайлович встиг дати 15 обіцянок. Що правда, рейтинг його відповідальності не блищить і становить менше 15 відсотків – 13% або 2 виконаних обіцянки. Так, «аграрному міністру» вдалося зменшити кількість контрольних служб та ліцензій і спростити процедури з карантинними сертифікатами. Втім, справжню ефективність Олексія Павленка ми побачимо за результатами посівної.

Анастасія Соснова, спеціально для «Слово і Діло»

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: