Експерт: Закритість влади – головна ознака роботи Путілова

Читать на русском

В якості голови Херсонської ОДА Андрій Путілов запам'ятався небажанням спілкуватися з пресою та закритістю влади.

Про це в екслюзивному коментарі «Слово і Діло» розповів політичний оглядач Олексій Сімончук, проаналізувавши 6 місяців роботи голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Путілова.

«У день своєї презентації він провів невелику прес-конференцію і все, на цьому зупинився. Більше з пресою він не спілкувався, хоча питань до нього більше, ніж достатньо.

Більше того, з його приходом, громадськість перестали вільно пускати на засідання сесій обласної ради», – говорить Сімончук.

Кадрова політика Путілова вражає ще більше, додає Сімончук. «Спочатку він хотів призначити своїм заступником людину Віталія Захарченка – Олега Татарова, який займався інформаційними репресіями активістів Євромайдану». Однак врятувати Херсонську область вдалось всеукраїнським скандалом, зазначає експерт.

«Потім намагався пристроїти керувати управлінням освіти людину, що активно виступала на Антимайдані. Назвав такі дії дуже сміливими, але міністр Квіт заспокоїв Путілова і не дав йому провести це призначення», – пояснює Сімончук.

За словами експерта, під час виборчої компанії голова ХОДА відверто агітував за кандидатів від «БПП».

Загалом Сімончук охаректеризував роботу Путілова за перше півріччя такими словами: «Адмінресурс, закритість влади, абсурдні кадрові рішення».

Система народного контролю «Слово і Діло» також вирішила проаналізувати роботу Путілова створивши інфографку. Так очільник Херсонщини встиг дати 30 обіцянок, 7 з яких виконати не зміг. У той же час 5 обіцянок херсонського губернатора – виконано, а ще 18 знаходяться у процесі виконання. Загалом, у рейтингу губернаторів «Слова і Діла» Андрій Путілов займає 13-те місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: