Стець запустить компанію «Крим – це Україна» – Біденко

Читать на русском

В проекті Міністерства інформполітики є завдання розробити та імплементувати концепцію інформаційної безпеки України.

Про це в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» розповів заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко, комендуючи діяльність Міністерства інформполітики то повідомлення про те, що до кінця року Міністерство буде ліквідовано.

«Існує певна логіка створення міністерства. Йде війна й Україна програє в інформаційній кампанії у сфері простого інформування населення. Росія користується відсутністю прозорої інформації, закидає «фейки» і населення не знає чому вірити. Завданням номер один є координація всіх держорганів, щоб публічна інформація була швидкою, чіткою та прозорою. Другий момент – сфера регулювання медійного простору існує в хаотичному стані. Міністерство має розробити концепцію інформаційної безпеки. Це біла книга, яка містить законні та підзаконні акти, які регулюють цю систему», – розповідає Біденко.

За його словами, завдання Мінінформполітики – розробити концепцю інформбезпеки та імплементувати її до кінця року. Оскільки все робиться з урахуванням стандартів, які є в Європі, Міністерства не буде. Ніхто не знає, як буде далі. Чи буде це міністерство культури та комунікації, як у Європі, чи будуть окремі органи, які займаються ліцензіями – на даному етапі відповіді немає.

«В цілому Міністерство фактично працює один місяць. З 12 лютого розпочав роботу апарат. За цей термін було розроблено соціальну кампанію по четвертій хвилі мобілізації, відновлено радіомовлення на окупованих територіях, зокрема створено комісію з питань забезпечення національного телебачення, зараз готуються кадрові рішення, щоб концерн функціонував, запущено платформу «Інформаційні війська України», яка займається розвінчуванням російських фейків та донесенням того, що насправді відбувається в Україні. Крім того, розроблено соціальну кампанію «Крим – це Україна» і найближчим часом вона буде анонсована», – розповідає Біденко.

В найближчій перспективі – створення Громадської ради та Експертної ради, які будуть розробляти концепції інформаційної безпеки України.

Зазначимо, міністр висловив сподівання, що до кінця 2015 року на сході України припиниться російська агресія і в зв'язку з цим Міністерство інформаційної політики не буде настільки необхідним. Він виступає за ліквідацію Міністерства інформаційної політики до 29 грудня 2015 року.

Разом з тим, Стець наголошує на розробці концепції інформаційної безпеки за участю експертів з Великобританії, Польщі, Латвії, Литви та Естонії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: