Полторак керує Міноборони набагато краще за Гелетея – політолог

Читать на русском

Необхідно розділяти обов'язки Генштабу та Міноборони, тому що за АТО Міноборони не несе прямої відповідальності. Міноборони має забезпечувати армію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи ефективність роботи Міністерства оборони, зокрема Степана Полторака.

«Робота Міноборони на чолі з Полтораком в порівнянні з його попередником – в рази краща. Прогрес відчутний і помітний, тому що нарешті почалась співпраця з волонтерським рухом. Раніше такого не проводив жоден міністр. Полторак залучив волонтерів навіть до питань забезпечення армії. Як особистість Полторак виглядає більш відкритим, ніж Гелетей. В нього немає схильності до самопіару. Скандалів, пов'язаних з ним, не так багато, як з іменем Гелетея. Щодо роботи, то потрібно розділяти обов'язки Генштабу та Міноборони, тому що є певний розподіл функцій. Міноборони ухвалює політичні рішення і забезпечує обороноздатність організаційно, економічно. В даному випадку ситуація не ідеальна, але на потреби забезпечення армії вже виділяється більше», – розповідає Фесенко.

Водночас військовий експерт Дмитро Уманець має сумніви щодо ефективності роботи Міноборони та Полторака.

«У Гелетея принаймні солдати не влаштовували протести під Адміністрацією президента. Коли Полторак керував Нацгвардією, там був повний безлад. Він не впорався з військом чисельністю в 60 тисяч, тому не дивно, що в Міноборони теж хаос. Ні мобілізація, ні забезпечення солдатів усім необхідним не відбувалось на належному рівні. На посаді міністра оборони має бути людина з багаторічним досвідом у військовій справі. Це має бути професійний військовий», – вважає експерт.

Нагадаємо, в жовтні ВР затвердила на посаді міністра оборони Степана Полторака. За таке рішення проголосували 245 народних депутатів. Він став четвертим міністром за більше ніж вісім місяців. Перед цим 293 народні обранці звільнили з цієї посади Валерія Гелетея.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: