Яценюк буде утримувати Авакова на посаді – політолог

Читать на русском

Арсен Аваков, навіть не дивлячись на чутки про відставку, буде залишатися на посаді міністра МВС.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політолог Олексій Гарань, коментуючи роботу МВС та зокрема Арсена Авакова.

«Стосовно міністра МВД, то ця посада не належить до президентської квоти, як і інші міністри Кабміну. Питання, хто буде працювати на посадах, з формальної точки зору  Президенту не належить. Це залежить від уряду і дій парламенту. З політичної точки зору, мені здається, що відставки Авакова найближчим часом не буде, тому що призначення Авакова є принципово важливим для команди «Народного фронту» та прем'єр-міністра Яценюка. Навіть попри критику, яка лунала та буде надалі, «Народний фронт» триматиме посаду саме за Аваковим і в керівництві МВС змін не варто очікувати», – вважає Гарань.

Водночас політолог Вячеслав Дехтієвський переконаний, що МВС не виконує свої обов'язки і потребує кадрових змін, починаючи від очільника Міністерства і закінчуючи його помічниками.

«За великим рахунком, нічого суттєвого МВС не зробило за цей період. Відомство Авакова займалося розслідуванням незначних справ в той час, коли розслідування трагедій, наприклад в Іловайську, не проводились. Одеська трагедія й досі без результатів розслідування. Така ж ситуація з розстрілами на Майдані, що стались в лютому. Аваков –людина з кримінальним минулим ще з 90-х років, він ніколи не працював в органах, але його непрофесіоналізм і темне минуле не завадять йому й далі бути на посаді міністра», – розповів Дехтієвський.

Як стало відомо, сьогодні, 11 березня, Арсен Аваков анонсував допит екс-депутата Інни Богословської. Про це він написав у Facebook. Аваков повідомив, що до нього з відкритим листом звернулися письменники С. Жадан, І. Карпа, громадські діячі з вимогою розслідувати інцидент, коли нібито охоронці Богословської побили координатора харківського Євромайдану Василя Рябко.

При цьому, раніше Богословська неодноразово виступала за відставку Авакова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: