Ляшко готується вийти з коаліції – політолог

Читать на русском

Радикальна партія не зможе бути окремою політично впливововою і стійкою структурою, якщо вийде з коаліції.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Віктор Каспрук, коментуючи ймовірність розпаду коаліції та її переформатування.

«З упевненістю можна сказати лише те, що Кабмін Яценюка зробив все для нового соціального вибуху. Сама ж коаліція у Верховній Раді створена штучно, під тиском Заходу, тому це не несподіванка, що в найближчий час може бути її переформатування. Хоча, поки що не зовсім зрозуміло, для чого партії Ляшка готувати підґрунтя для виходу з коаліції, бо я не думаю, що бійки, гучні звинувачення зроблені для зриву голосування. Окремо його фракція не зможе існувати, як політично сильна структура», – розповідає політолог.

Переформатування коаліції, можливо, відставку Кабінету Міністрів та прем'єра, голови НБУ та формування нової коаліції варто очікувати на початку квітня, а точніше після отримання кредиту від МВФ.

«Нова коаліція не буде вже такою ідеологічною, як нинішня. Тому, що хоч скільки би бійок не було, але все одно у цього парламенту були постмайданні принципи, зокрема недопуск тих, хто голосував за «диктаторські закони». Наступна коаліція вже може бути без фракції Ляшка, хоча партія «БПП» може спробувати утримати її. Фракція «Батьківщина», гадаю, залишиться, а ось «Самопоміч» під питанням», – підсумував він.

Нагадаємо, у ВР відбулася бійка за участю депутатів від «Радикальної партії Ляшка» та колишнього члена фракції цієї партії, екс-комбата «Айдару» Сергія Мельничука, у зв'язку з тим, що Мельничук увійшов до складу депутатської групи «Воля народу» олігарха Ігоря Єремеєва.

При цьому, нардеп Ігор Мосійчук заявив, що якщо Ляшка вб'ють, відповідальність за це нестиме Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: