Карта АТО: ситуація на сході України станом на 4 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 12:00 4 березня 2015 р. за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Реалізуючи мирні домовленості, терористи в цілому дотримуються режиму припинення вогню. Водночас, деякі бандформування з тимчасово не підконтрольній Україні території продовжують обстріли наших позицій, використовуючи в основному стрілецьку зброю.

Найбільша активність противника спостерігалась на Донецькому напрямку. Під вогонь бойовиків потрапили Опитне, Піски, Березове. З артилерії близько опівночі злочинці били по Авдіївці, а з мінометів і зенітної установки – по Водяному.

На Луганському напрямку вогневого удару з гранатометів і стрілецької зброї зазнало селище Щастя.

Поблизу населеного пункту Лебединське, що під Маріуполем, наші позиції обстріляв снайпер.

Ситуація на позиціях бойовиків

Сьогодні російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення сімнадцятого так званого «гуманітарного конвою». Через пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» Російської Федерації на в’їзд в Україну прослідувало дві колони «гумконвою» у складі 166 автомобілів. При цьому значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру.

Бойовики продовжують здійснювати імітацію відведення важкого озброєння. Незаконні збройні формування накопичують «живу» силу, озброєння та військову техніку на стратегічно важливих Артемівському, Волноваському та Маріупольському напрямках.

Втрати

За минулу добу загинув 1 український військовослужбовець, ще 1 отримав поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: